Hallå där Jill!

Jill Lundbom kände sig klar med sitt tidigare jobb och började se sig om efter en ny arbetsplats. När hon fick tipset om att Salabostäder sökte en ny kvartersvärd nappade hon direkt, gjorde en ansökan och fick tjänsten.

Jill i svart Salabostäderjacka mot en naturbakgrund

Två månader senare är hon väldigt glad att hon sökte och hon trivs som fisken i vattnet. I sitt nya jobb som kvartersvärd har hon kontakt med både hyresgäster, medarbetare, leverantörer och entreprenörer.

– Det absolut roligaste jag vet är möten med andra människor. Jag älskar att prata med folk och är duktig på att kommunicera, säger Jill och ler.

Hennes tidigare erfarenhet som samordnare på hemtjänsten i Uppsala kommun kommer väl till pass i rollen som kvartersvärd. Som kvartersvärd handlar det mycket om att svara på frågor, informera, och planera arbetsuppgifterna för teamet med fastighetsskötare och reparatörer. Det ingår även ett visst budgetansvar och administrativt arbete.

– Jag tror att kvartersvärdsrollen passar mig bra. Jag har jobbat som arbetsledare i många år i olika verksamheter och är väldigt kvalitetsfokuserad. Det tror jag att jag har nytta av här. För mig är det viktigt att det är rätt och riktigt, ordning och reda och jag har nog ganska höga krav.

Delar upp teamet

För ett tag sedan provade Salabostäder att slå ihop två team för ett gemensamt större område. Det ledde till otydliga ansvarsområden och sämre kontakt med hyresgästerna, därför återgår organisationen som det var förut.

I Team 2, är Jill Lundbom, kvartersvärd, ansvarar över Johannesberg, Kronparken, Stamparen och Klampenborg. I Team 5 är Caroline Tjärnlind kvartersvärd och hennes team ansvarar över Åkraområdet.

– Det är ny personal på gång in och jag har fått vara med i rekryteringsprocessen. Det känns spännande och kul att skapa en arbetsgrupp och sedan få vara med och utveckla den. Som arbetsledare är man själva kittet mellan kontoret och oss som jobbar ute på fält. Jag har många mål som jag vill nå det närmsta halvåret och vill inkludera alla i gruppen att vara med på den resan. Jag ser fram emot att ha ett enat Salabostäder oavsett var i organisationen man befinner sig, säger Jill.

Fakta

Namn: Jill Lundbom

Ålder: 55 år.

Bor: Lägenhet i Heby.

Familj: Sambo.

Intressen: Promenader, barnbarn, sport, krypa upp i soffan och kolla på serier.

Tycker du att innehållet är bra?

Ge oss feedback så att vi kan göra vår information bättre.