Hallå där veteraner!

Träffa några av de medarbetare som arbetat längst på Salabostäder. Det är ett ovärderligt gäng med lång erfarenhet och kunskap om våra fastigheter och områden.

Bild på Salabostäders veteraner utomhus med träd och hus i bakgrunden

Hallå där Roger Jansson, Anette Nordgren-Ramsell, Ulla-Karin Frogner Larsson, Joacim Almqvist, Gunnar Palm, Christer Andersson och Thomas Andersson.

Roger Jansson

Fastighetsskötare på Åkra

Roger är en lugn och eftertänksam person som har jobbat på Salabostäder i 41 år.

– Jag uppskattar verkligen att få jobba mycket utomhus och att jag har trevliga arbetskamrater. Jag tycker om friheten med att få arbeta under eget ansvar.

Den plats Roger tycker bäst om i Sala är området runt Måns Ols och favoritintresset är ishockey.

Anette Nordgren-Ramsell

Fastighetsskötare på Bryggeriet,
Jakobsberg och Ängshagen

Anette är den som jobbat längst på Salabostäder. Hon började 1980 som praktikant, sedan sommarjobbare och vikarie innan hon blev fast anställd.

– Jag kommer ihåg på den tiden när vi hade för mycket tomma bostäder för ungefär 25 år sedan. Jag jobbade på uthyrningen och vi försökte med allt för att få lägenheterna uthyrda som att erbjuda ny kyl eller plomberade rum och hyrde ut treor som tvåor.

– Det bästa jag gjort var att komma ut från kontoret efter 35 år och börja jobba som fastighetsskötare. Det är så skönt att vara utomhus och Sala är en sådan idyll.

Ulla-Karin Frogner Larsson

ROT-projekt och skadesamordning

Ulla-Karins resa började 1982 med trappstädning och att städa ur lägenheter. Sedan blev hon fastighetsskötare och därefter bovärd med ansvar över besiktningar.

– Det var då jag för första gången började jobba med en dator. Det har varit många skratt och rop på hjälp när de röda kryssen dök upp, säger hon.

Efter det blev Ulla-Karin inblandad i ROT-renovering och nu jobbar hon även med vattenskador och brandärenden.

Det som gör Ulla-Karin lycklig är när hon får vara med och vägleda hyresgäster som kommit lite snett i samhället så att de kommer på rätt spår igen.

– Förtroendet jag har fått från Salabostäder gör att jag hela tiden har trivts på jobbet och med alla mina arbetskamrater. Jag har inga planer på pensionen, så vi får se vad jag jobbar med sista åren. Jag har erbjudit mig att jobba som uppslagsverk med innehållet Salabostäder, avslutar hon.

Joacim Almqvist

Fastighetsskötare på Bryggeriet,
Jakobsberg och Ängshagen

Joacim har jobbat på Salabostäder i 39 år. Han tycker om sitt jobb och har stannat kvar hos Salabostäder eftersom han uppskattar det fria arbetet och att det varit mycket utomhusjobb. Han har haft bra arbetskamrater genom åren.

– Jag tror nog att jag är en omtänksam, snäll och glad person, som gillar att vara utomhus. Som liten var drömyrket att bli elektriker, men jag ville också bli kock och älskar morsans kroppkakor, tillägger han.

Gunnar Palm

Fastighetsskötare på Johannesberg,
Klampenborg, Kronparken och Stamparen

– Jag började på Salabostäder i maj 1984 och är glad och tacksam över alla underbara människor som jag fått jobba tillsammans med. De är nog anledningen till att jag varit kvar så länge här på företaget.

Gunnar uppskattar att Salabostäder har utvecklats mycket genom åren och att hans arbetsuppgifter varit varierande.

– Jag är en lugn och hjälpsam person som inte tycker om att skryta.

Gunnar gillar färgen gul och pasta med tryffel hör till favoriträtterna.

Christer Andersson

Reparatör på Åkra

Christer började på Salabostäder 1986.

– Jag tycker om att jobbet som reparatör är omväxlande och fritt. Det är ett bra arbete som passar mig och det är nog därför jag varit kvar på samma arbetsplats så länge. Jag träffade kärleken på jobbet som jag fortfarande bor ihop med så det är jag tacksam över.

När Christer var liten ville han bli kock och intresset för matlagningen håller i sig än idag.

Thomas Andersson

Drifttekniker

Thomas har varit anställd på Salabostäder sedan 1983. Han har trivts väldigt bra under hela sin anställning och uppskattar att jobbet är fritt och självständigt.

– På fritiden cyklar jag många mil på mountainbike och jag fixar gärna med altanen hemmavid.

Tycker du att innehållet är bra?

Ge oss feedback så att vi kan göra vår information bättre.