Allt om hyran

Vilka betalningsmetoder finns att tillgå och vad ingår egentligen i hyresavgiften? Här har vi samlat det du behöver veta om hyran.

Att betala hyran

Hyran ska alltid betalas i förskott senast sista vardagen i innevarande kalendermånad. En pappersfaktura med alla betalningsuppgifter skickas i mitten av månaden hem till dig. Du kan när som helst logga in på www.salabostader.se för att se den aktuella fakturan.

Betalningspåminnelse skickas ut via sms och e-post. Uteblir betalningen trots påminnelse överlämnar vi ärendet till Intrum Justitia. Inkommer ingen betalning trots inkassokrav, skickas ärendet vidare till Kronofogdemyndigheten. Om du inte betalar hyran riskerar du att förlora din hyresrätt.


Bankgiro Salabostäder AB

Vi har två bankgirokonton. Välj det som passar dig bäst:

  • 356-2386, ange OCR-nummer
  • 5035-3366, ange kund- eller personnummer


Olika betalningsmetoder

Som hyresgäst väljer du den betalningsmetod som passar dig bäst:

  • autogiro
  • e-faktura
  • e-postfaktura
  • Kivra
  • pappersfaktura

Oavsett vilken betalningsmetod du väljer så kan du alltid logga in på www.salabostader.se för att se dina fakturor. Pappersfaktura är den enda betalningsmetod som vi tar betalt för (50 kr per avi).

Autogiro

Autogiro innebär att hyressumman automatiskt betalas till oss i rätt tid om det finns tillräckligt med pengar på det angivna kontot den sista vardagen i månaden. Du sparar tid och behöver aldrig råka ut för påminnelseavgifter. Denna metod ersätter pappersfakturan.

Det enklaste sättet att aktivera autogiro är att du ansöker om det i din internetbank eller registrerar ditt medgivande till autogiro.

Du kan alternativt hämta en autogiroblankett hos vår kundservice, eller få den hemskickad.

E-faktura

E-faktura är en förkortning för ’elektronisk faktura’, som skickas digitalt till dig via din internetbank.

Om du vill få din hyresavi som e-faktura aktiverar du tjänsten via din internetbank. När du har godkänt en e-faktura betalas den automatiskt på förfallodagen.

E-postfaktura

Skillnaden mellan e-postfaktura och e-faktura är att e-postfakturan kommer till din e-post med avin som bilaga, medan e-fakturan går direkt till din bank.

Kivra

Kivra är en digital brevlåda dit du kan välja att få dina hyresavier och fakturor.

Tycker du att innehållet är bra?

Ge oss feedback så att vi kan göra vår information bättre.