Hallå där Mikaela!

Mikaela Jansson har jobbat på kundservice hos Salabostäder i ganska precis sex år. Tidigare jobbade hon inom handeln men halkade av en slump in i hyresfastighetsbranschen när hon började jobba på Hallbo, Hallsbergs bostadsstiftelse. Där hade Mikaela liknande arbetsuppgifter och tycker det är kul med både kundbemötandet och att jobbet är så varierande.

Mikaela sitter i receptionen med en pärm med tapetprover i händerna

Mikaela sitter vid ett bord i receptionen

– Jag gillar inte när det blir för monotont. Dagarna får gärna se lite olika ut. I övrigt är jag social och lättlärd. Jag tar till mig saker och har en förståelse för att människor befinner sig i olika situationer. Därför tänker jag att jag passar bra in här på Salabostäder. Vi är ett härligt gäng så det är alltid trivsamt att vara här.

Det är inte bara allvar och strikt business, utan folk är lättsamma och vi har högt i tak. Vi har helt enkelt väldigt roligt på jobbet.

Det är fem personer som arbetar på kundservice. Alla har lite olika roller och hjälper även till att avlasta ekonomiavdelningen.

– Det är till oss kunderna vänder sig när de behöver hjälp. Tack vare att vi blivit så digitala underlättar det för kunden som kan utföra ärenden dygnet runt, även när vi inte är på plats. Vi har olika sidospår utöver kundservice och serviceanmälan. Jag hjälper till exempel ekonomiavdelningen med fakturering och konterar leverantörsfakturor. Jag är också en del i redaktionen för kundtidningen Välkommen Hem, där vi planerar och kommer med förslag på vad tidningen ska innehålla inför varje nummer.

Resa till värmen

På fritiden är det serier som Game of Thrones och Yellowstone som lockar tillsammans med en och annan krimdokumentär. När Mikaela läser böcker blir det mest deckare och thrillers.

– Jag tycker det är avkopplande och man får en mysig stund under filten, speciellt den här tiden på året. Ett annat intresse är att resa. Jag är ingen vinterperson utan flyger till varmare länder. Drömresmålet är Maldiverna och det finns faktiskt planer som kanske uppfylls 2025, men vi får se. Jag och min bästa kompis vill åka dit. Vi har lockats av det turkosa vattnet och att bo precis intill stranden där man kan kliva direkt ut i den vita sanden. Det känns bara helt underbart.

Tycker du att innehållet är bra?

Ge oss feedback så att vi kan göra vår information bättre.