Hallå där Marcus!

Marcus har länge drömt om att få jobba på Salabostäder. För två år sedan sökte han en tjänst men blev inte anställd vid det tillfället. När en liknande tjänst dök upp igen sökte Marcus på nytt och den här gången gick det bättre. Han började anställningen som reparatör i februari i år.

Marcus står under ett träd i solen

– Jag älskar att jobba och jag gillar att ha mycket att göra. Det får man här på Salabostäder. Arbetsdagarna är fulla med jobb och dagarna är väldigt varierade. Man får pyssla med allt och lite till, och det passar mig bra.

Som reparatör får Marcus göra lite allt möjligt som att rensa avlopp, byta eluttag, foga och laga dörrar.

– Ja, jag gör väl allt nästan här på jobbet och trivs väldigt bra. Det bästa med Salabostäder är att alla som arbetar här är väldigt trevliga och att det är en bra gemenskap. Man kan sätta sig ner och snacka med vem som helst.

Tidigare har Marcus jobbat en sväng som byggvakt när Kriminalvården byggde ett nytt hus på anstalten Salberga. Därefter har han arbetat som fogare och brandtätare på stora byggen i Stockholm.

– Som fogare ljud- och brandtätade jag genomföringar till ventilations- och brandutrymmen. Jag har även arbetat med finfogning runt diskbänkar, fönster och liknande.

Teamkänsla

Marcus gick bygg- och anläggning på gymnasiet och har spelat handboll i allsvenskan i LIF-Lindesberg. Han känner att erfarenheten med det teamarbete man jobbar på i ett bra handbollslag även kan appliceras i teamet på Salabostäder.

– Jag vet hur man ska jobba som ett lag för att nå framgång.

Som person är Marcus väldigt lugn och vill alltid allas bästa.

– Jag upplever mig själv som en snäll och trevlig kille som inte gör så mycket väsen av mig.

Marcus stora intressen är sport och fiske.

– Jag är nog en riktig sportnörd eftersom jag både tycker om att titta på sport och utöva det själv. Sedan fiskar jag mycket och då kör jag all typ av fiske, och fiskar både från land och båt.

Ett lite mer udda intresse är matlagning som hängt med sedan han flyttade hemifrån när han var 15 år.

– Jag tycker om att laga komplicerad mat. Det ska vara maträtter som är riktigt svåra och utmanande. Det svåraste jag försökt ge mig på är Gordon Ramseys specialitet Beef Wellington. Jag tror det beror på att jag bott själv sedan jag gick på gymnasiet, så det är väl sju år nu. I början var det enklare form av matlagning men allt eftersom jag blir äldre blev det roligare med mer avancerade rätter.

Fakta

Namn: Marcus Eklund

Ålder: 21 år.

Bor: Lägenhet i Sala.

Familj: Sambo och son.

Tycker du att innehållet är bra?

Ge oss feedback så att vi kan göra vår information bättre.