Hallå där Daniel Harryson!

Daniel Harryson började som projektledare på bygg och underhåll hos Salabostäder i november. I starten är det mycket att sätta sig in i och det ser han verkligen fram emot.

Thomas och Daniel på byggarbetsplatsen

Thomas Mattsson och Daniel Harryson går igenom ROT-renoveringen på Åkra.

Nu håller Daniel på för fullt att sätta sig in i alla arbetsuppgifter och lära känna alla nya kollegor. Hans arbetsuppgifter kommer bland annat innefatta att ta hand om besiktningar på ROT-renoveringar, ha kontakt med byggföretag, ta in priser, boka träffar med entreprenörer och gå igenom arbeten. Det blir även till att kontrollera pågående arbeten så att de flyter på och blir korrekt utförda.

– Jag trivs bra här. Kollegorna är öppna och bjuder på sig själva, hela gänget. De är väldigt sociala och trevliga, säger han.
Daniel är själv väldigt öppen och känner att han ganska fort kan läsa av och lyssna på människor.

– Jag tror det är viktigt att alla får komma till tals, så att man inte trampar på någon. Det är kul att höra vad folk egentligen tycker och jag tror det leder till en bättre sammanhållning på jobbet.

Tidigare erfarenhet

Daniel kommer från början från Västerfärnebo och flyttade till Sala när han var 16 år. Han har mestadels bott i Sala. Sedan 1998 bor han med fru och barn i en gammal kåk från 1750-talet i Saladamm som de har totalrenoverat.

Daniel startade sitt yrkesliv i bygghandeln. När han hade läst färdigt på byggprogrammet på gymnasiet var det dåligt med arbete i byggbranschen. Tack vare att han tidigare hade sommarjobbat på Widéns i Sala fick han fortsatt arbete i butiken. Han blev även kvar när det ombildades till AB Karl Hedin.

Efter det arbetade Daniel tre år på Mälarvillan i Västerås som är en husleverantör. Där jobbade han som beredare och var med i allt från kundmöten till vilka val som husägarna behövde ta, hjälpte till vid val av inredning, satte ihop tidplaner, såg över ekonomi och hade kontakt med byggarna och slutkund genom hela projektet.
Därefter jobbade Daniel som projektledare på Finntorpets Bygg och Konsult och HW-bygg här i Sala innan han nu började på Salabostäder.

Kantarellplockare

Daniel är en riktig djurmänniska. Han har hundar och kommer ofta ut på promenad-er. Det blir mycket svampplockning också och i år var det nog rekord.

– Jag plockade 250 liter gul kantarell i år. Det uppskattas av vännerna eftersom jag själv inte äter svamp.

Daniel tycker även om att fiska och är mycket ute med båten, och drar upp både abborre och gädda med kastspö. Han reser gärna och då helst till Cypern.

– Vi har nog varit på Cypern 15 gånger. Vi bor på olika platser och njuter av värmen. Det är så solsäkert där.

Fakta

Namn: Daniel Harryson
Ålder: 48 år.
Familj: Fru och tre barn.
Bor: Villa i Saladamm.
Intressen: Snickra, promenader, resor och svampplockning.

Tycker du att innehållet är bra?

Ge oss feedback så att vi kan göra vår information bättre.