Hallå där Signe Lundin!

Lugn, glad och strukturerad, så kan man beskriva Signe Lundin, Salabostäders senaste tillskott till administration och ekonomi.

Kvinna sitter framför dubbla skärmar och en dator i kontorsmiljö.

Signe Lundin in action

Signe har tidigare jobbat på Adlibris och som kassörska på ICA Åkrahallen. Nyligen avslutade hon sin utbildning på Mälardalens högskola där hon gick det treåriga Statsvetarprogrammet. En statsvetare har förmågan att analysera komplexa fenomen i samhället och kunna arbeta med kvalificerade administrativa uppdrag i offentlig sektor.

– När jag sökte jobbet på Salabostäder tänkte jag att det skulle vara kul att jobba i ett litet och familjärt företag. Det känns mysigt och i och med att det är ett kommunalägt aktiebolag blir det samtidigt ett steg in i den offentliga sektorn.

Omväxlande jobb

Anställningen som Signe sökte är ett vikariat på ett år och arbetsuppgifterna blir bland annat att jobba med kundservice.

– Det stod i platsannonsen att man ska vara flexibel och det tycker jag verkar kul. Jag kommer att stå i receptionen, hjälpa till att administrera hyresgästärenden och eftersom jag även studerat företagsekonomi och nationalekonomi kan jag även hoppa in och avlasta ekonomiavdelningen med vissa arbetsuppgifter.

Som person är Signe lugn och glad. Hon vill ha struktur på saker och ting och gillar att jobba både individuellt och att träffa andra människor.

Loppis och böcker

På fritiden umgås Signe mycket med sin familj och sina vänner.

– Vi äter god mat, åker på utflykter, besöker loppisar och inredningsaffärer eller bara kollar på tv och tar det lugnt. Jag gillar att läsa verklighetsbaserad litteratur. Jag läser mycket biografier, och har lästa alla Alex Schulmans böcker. När jag var yngre spelade jag fotboll i Norrby SK.

Signes favoritämnen i skolan var svenska och samhällskunskap.

– Jag talar flytande spanska efter att jag åkte på en språkresa till Alicante i Spanien.

Tycker du att innehållet är bra?

Ge oss feedback så att vi kan göra vår information bättre.