Boendeformer

Vi har olika typer av hyresrätter i många olika storlekar och lokaliseringar. Från terasshus med stora balkonger och moderna passagesystem till radhusliv med egen uteplats och självskötsel. Vi har lägenheter i form av trygghetsboenden för 65+, och även naturnära landsbygdsalternativ i Salbohed, Ransta, Sätrabrunn och Möklinta.

Centralt boende

Centrala Sala rymmer ett stort antal hyresrätter av varierande storlek och prisklass. Till de mest exklusiva hör lägenheterna i Kungsgatans två terrasshus. Öppna planlösningar, två balkonger och två badrum är bara en del av det som erbjuds hyresgästerna. Kvarteret Konstmästaren rymmer flerfamiljshus från slutet av 50-talet och tvåvåningshusen på Trädgårdsgatan är byggda runt innergårdar som förstärker småstadskänslan.

Kronparkens två femvåningshus som invigdes i oktober 2019 representerar modernt, kompakt boende för alla åldrar och ligger på cykelavstånd från Sala centrum.

Trygghetsboende (65+)

Kaplanen är centralt senior- och trygghetsboende där Sala kommun har verksamheter på bottenplanet. Här finns bland annat Träffpunkten som arrangerar olika aktiviteter och Café Lugnet. Innergården är en omtyckt mötesplats under sommarsäsongen.

Karpgatan 2 innefattar sex lägenheter som är anpassade för äldre boende.

Dammgatan 19 är ett ombyggt och nyrenoverat rökfritt senior- och trygghetsboende med utsikt över dammarna. En gemensamhetslokal för socialiserande finns i byggnaden.
Inflyttning sker maj 2024.

Radhusliknande boende med egen uteplats

Dalhems 319 marklägenheter med självskötsel i olika storlekar är byggda kring innergårdar i sex gränder för de som gillar att påta i trädgården. Närheten till Måns-Ols badet, förskola på ena sidan samt sportfältet och badhuset vid Lärkan på den andra gör området populärt bland barnfamiljer.

Även Ängshagen erbjuder radhusliknande boende med egen uteplats.

Naturnära boende på landsbygden

För den som hellre vill bo på landsbygden med odlingslandskap och natur nära, men fortfarande med ett visst mått av service, erbjuder vi flera alternativ. I Salbohed finns hyreslägenheter byggda som radhus med källarvåning och uteplatser. Salbohed erbjuder en mindre matvarubutik och kommunal barnomsorg.
På liknande sätt bor man i Sätrabrunn. Här finns liksom i de andra ytterområdena en samlingslokal för hyresgästerna att använda och hälsobrunnen ligger på promenadavstånd. Området är rikt på kulturhistoria, men innehåller även en modern spaanläggning och förskola.

I Möklinta kallas Salabostäders flerfamiljshus skämtsamt för ”höghuset” trots att det endast är tre våningar högt. Ytterligare 16 hyreslägenheter byggda i radhuslängor finns på orten. I Ransta ligger Salabostäders flerfamiljshus strategiskt placerade nära tågstationen. Marklägenheterna i tvåvåningshusen har uteplatser.

Tycker du att innehållet är bra?

Ge oss feedback så att vi kan göra vår information bättre.