Projektarkiv

Upprustning av innergården på Myntet (vid Berggatan)

Nu har ombyggnationen av innergården startat. Vår plan var att komma igång redan för ett år sedan men tyvärr drog upphandlingarna av entreprenör ut på tiden.

Dammgatan 19: nybygget på våning 5 pågår

Bygget på Dammgatan 19 är i full gång. Takstolarna på våning fem är på plats. Samtidigt fortgår även arbetet i lägenheter med gipsning, uppsättning av väggar och mattläggning pågår i badrum.

Dammgatan 19: Byggställningar och väderskydd på plats

Väderskyddet på taket hann komma på plats innan stormen Hans kom på besök, och det var verkligen ett skarpt test. Byggställningarna är även på plats.

Dolomiten – från lekplats till lek- och samlingsplats

”Vi såg ett behov av att kunna samlas, bortom enbart lek” säger Jill Lundbom, kvartersvärd på Salabostäder. ”Första grillningen spontaninträffade redan en timme efter att grillen hade monterats”.

Uppfräschad utemiljö på Stigaren

”Redan hösten 2022 påbörjades planerna på att göra om Stigarens utemiljö. Målet var att göra gården inbjudande och att matcha de nya framsidorna”, säger Sara Södereng, kvartersvärd i centrum på Salabostäder.

Dammgatan 19: Rivningen är inledd

Nu har vi börjat riva ut det gamla i lägenheterna på Dammgatan 19 för att förbereda renoveringen och ombyggnationen.

Portalen vid Bagargränd

Förr låg här bara en oattraktiv lekplats med endast en enda lekutrustning. Kvartersvärd Marie ville göra platsen mer inbjudande som på Svarvargränd/Murargränd. En mötesplats, helt enkelt.

Armaturbyte i tvättstugorna på Dalhem

Nu har vi utrustat samtliga tvättstugor med bättre belysning. Vi har bytt ut samtliga armaturer till energisnåla LED-armaturer, för ökad trygghet och komfort.

Uppfräschad lekpark på Berget

På Berget har lekplatsen gjorts om rejält och blivit en färgklick med nya gungor och en leklarv.