Passa på att uppleva Salaligan på teater med rabatt från Salabostäder!

Salabostäder har abonnerat föreställningar den 21 april och 10 maj för våra hyresgäster till kraftigt reducerat pris. Övriga datum är slutsålda och folk köar för återbud. Använd bokningskoderna i Välkommen hem nummer 4 2022 när du bokar.

Skådespelare står framför en teaterduk

Fotograf Klara G, Västmanlands Teater, Johan Marenius Nordahl, Salaligan

Erbjudande

Salabostäders hyresgäster får rabatterat pris på föreställningen.
Biljettpris: 100 kr/person (ord. pris 250 kr/person)

De föreställningar vi har abonnerat är:
Salaligan 21 april kl 18.00
Salaligan 10 maj kl 18.00

Kontakta Västmanlands Teater på tel: 021-470 41 10, alt. e-post: biljettkassan@vastmanlandsteater.se

För att få rabatten anger du bokningskoden för respektive datum som står i ”Välkommen hem” nr 4 2022.

Om föreställningen

Sigvard Thurneman var den osannolika ledaren för Salaligan. Men hur blev han en mördare? I vår kan du bilda dig en egen uppfattning i Västmanlands Teaters föreställning.

Salaligans brott tillhör de mest uppmärksammade fallen i svensk kriminalhistoria. Året är 1936 när vi möter deras ledare, Sigvard Thurneman, i ett förhörsrum. Här ska det avgöras om han är tillräckligt frisk för att skickas i fängelse, eller om han ska förklaras sinnessjuk. Det blir en svindlande resa i högt tempo, både genom det mänskliga psyket och rättssamhället.

Historien om Sigvard Thurneman är historien om ofattbara brott och grupp-dynamik, om tron på en värld bortom denna, om den trånga mansrollen och förbjuden kärlek. Den populära författaren, och tillika västmanlänningen, Mats Strandberg har tillsammans med skådespelaren och regissören Mikael Kallin tagit sig an det massiva arbetet med att få ihop protokoll, nyhets-reportage och vittnesmål till en sammanhängande berättelse, som till stora delar bygger på autentiskt material. Mats och Mikael levererar en pjäs som tar dig från glädje till sorg via ren och skär skräck.

Mats Strandberg är hela Sveriges skräckkung, och står bakom succéer som Färjan, Konferensen, Slutet och Cirkeln. Mats är född och uppvuxen i Fagersta.

Läs mer om föreställningen på vastmanlandsteater.se.

Tycker du att innehållet är bra?

Ge oss feedback så att vi kan göra vår information bättre.