Ny rabatt på Sotargränd

I och med den nya rabatten på Sotargränd tog jag ett litet snack med Marie Rosenlund, kvartersvärd.

Rabatt med vit sten och buskar mot en gul fasad Rabatt med vit sten och buskar mot en gul fasad Rabatt med vit sten och buskar mot en gul fasad

Hej Marie! Hur lång tid tog det att åstadkomma detta?

Det tog ca 2 dagar.

Hur kommer det sig att du valde att göra just denna lösning förutom att det skulle vara visuellt tilltalande?

Innan så var det bara en stor rabatt innehållande singel (grus) samt maskrosor. Jag fick inspiration från en liknande rabatt vi gjorde tidigare utanför Dammgatan 19 i fjol. Tyckte det blev snyggt så varför inte skapa en här istället för ogräs?

Finns några anekdoter kring projektet? Hörde rykten om ett spräckt ögonbryn.

Haha, det stämmer. Ett spräckt ögonbryn på köpet när det var dags för sista finliret. Klev på gruskrattan som stod lutad mot ett staket. Självklart med kammen nedåt och smack så small skaften rakt i ögonbrynet så att det forsade blod. Fick hjälp av en fantastisk hyresgäst med både plåster och handduk innan jag fick skjuts mot Achima Care som limmade och tejpade skadan. Jag var ute igen efter ca 7-10 min.

Ajaj! Finns fler planer för området?

Vet bara idag att gaveln på Sotargränd 38 kommer att ändras från det idag skadade buskaget till gräsmatta, förlänga den befintliga.

Vi kommer även att ta bort stora grusytor vid Svarvargränds, Skräddargränds och Murargränds portaler med hjälp av ny design. Vi kommer att lägga marksten, placera ut nya utemöbler, bygga spaljéer, blomlådor med mera. Den som väntar på något gott… 😉

Marie Rosenlund

Marie Rosenlund, kvartersvärd på Dalhem, Möklinta, Ransta, Salbohed och Sätrabrunn

Tycker du att innehållet är bra?

Ge oss feedback så att vi kan göra vår information bättre.