Den första laddplatsen är uthyrd

SHE och Salabostäder inledde i höstas ett samarbete för att erbjuda hyresgäster elladdning på sin personliga plats i anslutning till hemmet. Den som äger en elbil eller ladd-hybrid hyr sin parkering och tillhörande utrustning till en fast månadskostnad där laddningen ingår.

Person från SHEAB och laddplatskund står framför laddplatsen och en vit bil

Mikaela och Christian. Foto: Maria Karwonen

De första 4 platserna blev i Salabostäders parkeringsgarage vid korsningen Hyttgatan/Kungsgatan. Än så länge har ingen av deras egna hyresgäster nappat på lösningen, så när Mikaela Larsson hörde av sig till Salabostäder och frågade om det fanns möjlighet att hyra en plats trots att hon inte är deras hyresgäst blev svaret ja.

– Det var bra eftersom jag hade kikat runt lite på leasingbilar och hittat en MG som jag fastnat för, berättar Mikaela. Då det var en ren elbil och jag inte har möjlighet att ladda hemma så återstod annars bara offentliga laddplatser. Det här blev en mycket bättre lösning då jag bor alldeles i närheten.

Christian Rydebjörk som är ansvarig för elförsäljningen på SHE tror att det bara är en tidsfråga till att alla platser blir uthyrda. Elbilsleasingen har blivit väldigt populär och ökar stadigt.

– Mikaela är vår första kund som tecknar ett avtal av den här typen. Hon får en fast månadskostnad där det ingår 2000 kWh/år. Det motsvarar ungefär 1000 mils körning, beroende på bilens förbrukning säger han.

Liknande artiklar

Laddningsplatser för elbilar invigda

Tycker du att innehållet är bra?

Ge oss feedback så att vi kan göra vår information bättre.