Hallå där Emil och Robert!

Under våren har två nya ansikten dykt upp bland medarbetarna på Salabostäder. Vi hälsar Emil Snellman och Robert Karlström välkomna till oss.

Robert och Emil vid sina fordon, en motorcykel och en bil

Robert Karlström och Emil Snellman

Från Sala Brand till Salabostäder

Emil Snellman arbetade tidigare på Sala Brand som montör av brandbilar. När han blev sugen på att göra någonting nytt blev han tipsad av sin far Jan Snellman om att Salabostäder sökte reparatörer.

– Förra jobbet blev lite enformigt, men här på Salabostäder är det väldigt varierat. Den ena dagen är inte den andra lik, säger Emil som nu i början har haft fullt sjå att hitta runt bland alla lägenheter. Men Emil är inte orolig och trivs redan bra.

Det är ett roligt jobb och jag får träffa nya människor. Vi har bra gemenskap i teamet och det är ett härligt gäng.

Emil är stresstålig, lugn och tycker om att lösa problem vilket han tror passar bra i rollen som reparatör och fastighetsskötare. Han är bra på att fixa saker och har länge varit intresserad av motorer.

– Jag hängde med pappa i garaget ända sedan jag var liten. Han höll på att pula hela tiden och jag fick vara med och hjälpa till. Det var alltid något igång som vi mekade med, allt från traktorer till bilar. Just nu kör Emil en Volvo 740 från 1989 med Volvos T6 motor på 650 hk och 800 N. Bilen är byggd och godkänd för drifting på bana.

Fakta Emil Snellman

Ålder: 27 år.
Bor: Lägenhet i Sala.
Familj: Singel.
Intressen: Allt som rör ­motorer, bilar och fiske.

… som ketchup

Robert Kar­lström har jobbat som brandman på heltid i Sala och även haft eget företag där han erbjudit kurser inom brand och HLR-utbildningar. När han såg annonsen om att Salabostäder sökte folk tvekade han inte att söka.

– Jag har alltid tyckt att vaktmästerijobbet varit intressant och har väl det i blodet eftersom pappa var vaktmästare på Kila kyrka.

Att Robert tycker om att träffa folk tar man inte miste om. Han trivs med att vara social och gillar variation i arbetet. ”Ju mer desto bättre”, säger han själv och han har många användbara kunskaper i bagaget, allt från att köra maskiner till att byta packning på kranarna.

– Jag är lite grann som ketchup, det går att använda till det mesta, säger Robert.

På fritiden dansar han bugg, ett intresse som startade när han kom hem från en FN-tjänst i Libanon 1991. Ett annat intresse är motorer och han glider gärna runt på sin motorcykel, en Harley-Davidson Electra Glide Ultra från 2010 som har 1690cc och väger hela 413 kg.

På frågan vad han har för personliga egenskaper beskriver han sig som lugn. Det ska mycket till innan han stressar upp sig. Robert tycker att det är viktigt att komma i tid.

– Jag hatar att komma sent och är hellre en kvart tidig än att någon ska vänta på mig, säger han.

Fakta Robert Karlström

Ålder: 51 år.
Bor: Villa i Sala.
Familj: Gift med två utflugna barn och barnbarn.
Intressen: Motorcyklar, djur och lerduveskytte.

Tycker du att innehållet är bra?

Ge oss feedback så att vi kan göra vår information bättre.