Hallå där Susanna Jansson!

Den första juni klev Susanna i rollen som Salabostäders nya ekonomichef. Så fort hon steg innanför dörrarna kände hon att tjänsten skulle passa henne.

Kvinna i lummig trädgård jonglerar med röd fotboll i pannan.

Susanna fick en riktigt god känsla redan tidigt på intervjun och kände att det här jobbet skulle hon kunna komma att trivas med.

– Det var Bernard som ringde mig och självklart blev jag jätteglad. Jag hade sökt några olika jobb under en tid men varit väldigt kräsen eftersom jag redan hade ett jobb där jag egentligen trivdes ganska bra, som redovisningschef i Enköpings kommun. Men arbetsbelastningen var inte rimlig och det fanns varken tid för reflektion eller utveckling av verksamhet. Jag hade mycket att tillföra i mitt förra jobb men där saknades förutsättningar. Här på Salabostäder känns det som att det finns utrymme för reflektion och tid till att ta tag i utvecklingsfrågorna vilket känns toppen.

När Susanna sedan började blev hon väldigt väl mottagen och kände omgående att hon hittat rätt.

Här är det familjärt och prestigelöst där alla pratar med alla om både jobbet och det privata. Det är roligt att arbeta i en mindre organisation med kortare beslutsvägar.

Jobbat som revisor

Tidigare har Susanna arbetat på PWC och Ernst & Young som auktoriserad revisor. Med 15 års revision i bakgrunden och erfarenhet av både aktiebolag och kommunal verksamhet har hon en bred kompetens och kan tillföra flera perspektiv.

– Revisorsrollen har gett mig erfarenhet av affärsmässig verksamhet och min tjänst som redovisningschef har gett mig erfarenhet av allmännyttig verksamhet. Hos Salabostäder får jag möjlighet att jobba med båda perspektiven och kombinera mina tidigare erfarenheter för att på bästa sätt optimera bolagets verksamhet, ekonomiska uppföljning och rapportering. Det som jag upplever som stimulerande med ett allmännyttigt bolag är möjligheten att få jobba både bolagets affärsmässighet och för dem som bor i kommunen. Jag kan även förutse vilka krav kommunen ställer på oss.

På fritiden ägnar sig Susanna mycket åt sport och idrott. Hon har bland annat spelat fotboll och har ett rekord på att jonglera en boll 300 gånger på huvudet. Trots hennes bedrifter står hon inte gärna i centrum. Hon ser sig själv som lugn, ödmjuk och målstyrd.

– Det man ser är vad man får, jag är mig själv i alla situationer. Jag tycker själv jag är rätt prestigelös. Jag vet vart jag ska och har inte problem med att be om hjälp. Det är väl det största felet om man inte når dit man ska. Att man inte vågar be om hjälp eller göra fel.

Tycker du att innehållet är bra?

Ge oss feedback så att vi kan göra vår information bättre.