Hallå där Anders Olofsson!

Att meka, lyssna på andras idéer och att slutföra vad han påbörjat är saker som Anders brinner för. Möt Salabostäders nyförvärv som tar sig an rollen som projektledare för bygg och underhåll.

Anders Olofsson kommer från Sala men har jobbat den större delen av sitt yrkesliv i Stockholm och Uppsala. Det började med att han läste bygg på gymnasiet sedan har han arbetat dels som snickare, egenföretagare inom byggnation och nu sist som arbetsledare och platschef på Besqab i Uppsala. Trots att Anders bara har jobbat i ett par månader på Salabostäder tycker han att han kommit in i gänget på ett bra sätt.

– Personalen är trevlig och de har tagit väl hand om mig som är ny. Det verkar vara ett bra gäng med en fin sammanhållning i gruppen. De har sett till så att jag kommit in i rutinerna.

– Det som lockade mig i platsannonsen var de varierade arbetsuppgifterna. Man gör både det ena och det andra som att dokumentera, projektera och vara ute på fältet. Det passar mig. En annan sak jag fastnade för var att slippa pendlingen. Jag tänkte att det skulle vara skönt att prova cykla till jobbet, vilket jag faktiskt gör nu. Här om dagen lagade jag middag till familjen strax efter fyra på efter­middagen och det har ju aldrig hänt förut.

Vad kan du tillföra Salabostäder?

– Det skulle nog vara min erfarenhet och mina kunskaper inom byggnation. Sedan är jag lyhörd och lyssnar på folk. När någon kommer med en idé eller fundering tar jag ett steg tillbaka och lyssnar tills personen har pratat klart. Det är så lätt att man tar något för givet och av­bryter med sina egna tankar. Sedan är jag bra på att slutföra saker också. Bortsett från min motorcykel som jag renoverat under tio år.

Så du gillar motorcyklar?

– Jag har en Harley Davidson och en Norton som ligger mig varmt om hjärtat.

Den är totalrenoverad men inte helt klar, men det ska den bli. Det har jag lovat mig själv.

Vad vet man inte om dig?

– Jag har flugit flygplan i England när jag gick en kort pilotkurs som jag fick i 30-årspresent av mina vänner. Jag har även en bilbana upphängd med en hissanordning i garagetaket.

Porträtt på Anders Olofsson som ler i en blå- svart- och vitrutig skjorta

Anders Olofsson, 46 år, är projektledare för bygg och underhåll på Salabostäder. Han bor med fru, barn, hund och katt i en villa i centrala Sala.

Tycker du att innehållet är bra?

Ge oss feedback så att vi kan göra vår information bättre.