Sök
Sök
Mina sidor

Hyrorna för 2018 klara

Efter förhandling mellan bolaget och Hyresgästföreningen är nu hyrorna för 2018 klara och kommer att gälla från den 1/1 2018. Information om din hyra kommer du att se på den avi som kommer i december.

Salabostäder och Hyresgästföreningen har haft som utgångspunkt precis som förra årets hyresförhandling att eftersträva en mer rättvisande hyressättning i likvärdiga bostäder. Hyresförändringarna berör 54 procent av lägenheterna, vilket motsvarar cirka 1 428 lägenheter av vårt totala lägenhetsbestånd om 2 636 lägenheter.

Den genomsnittliga hyresförändringen blir 0,70 procent för samtliga lägenheter när den fördelas ut över Salabostäders samtliga objekt som omfattas av förhandlingsordningen och gäller från den 1 januari 2018. Hyresförändringen för de 1 428 lägenheterna är differentierad och ligger i spannet mellan 0-95 kronor per månad

2018 valde Salabostäder att fortsätta att fokusera på att genomföra hyresförändring ned på lägenhetsnivå för att identifierat snedsitsar och jämfört dessa lägenheter med likvärdiga lägenheter i samma fastighet. Analyser har genomförts gällande boendevärdet eller så kallade bruksvärde och Salabostäder har på så sätt kunnat konstatera att en utjämning för vissa lägenheter behöver göras för att få mer rättvisande hyror. I år har Salabostäder valt att lyfta ut några fastigheter som är belägna centralt och justera dessa fastigheter med 95 kr per månad. Lägesparametern för våra bostäder har en stor betydelse för våra hyresgäster i valet av bostad. Efterfrågan är stor i dessa områden och kötiden är lång vilket innebär att normhyran ska vara högre än i andra områden.